Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»: Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη

Να μην πέσουν στην παγίδα ξεπουλήματος με όχημα τους φυσικούς φορείς καλεί τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους εργαζόμενους και το λαό η Πανηπειρωτική Επιτροπή Αγώνα

Πανηπειρωτική κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΔΩΔΩΝΗ» κόντρα στη φάκα ιδιωτικοποίησης με όχημα την παράδοσή της στους «φυσικούς φορείς», διοργανώνουν την Τετάρτη στις 9 το πρωί στη γαλακτοβιομηχανία ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ. Η κινητοποίηση γίνεται τη μέρα της γενικής συνέλευσης των μετόχων με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού και στο φόντο των πρόσφατων αναφορών του πρωθυπουργού σε επίσκεψή του στην Αρτα για το προδιαγεγραμμένο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» για το οποίο κάλεσε προκλητικά σε αγορά του πακέτου των μετοχών της από τους κτηνοτρόφους. Αυτό που επιδιώκει είναι να καταλαγιάσουν οι λαϊκές αντιδράσεις και να παγιδευτεί σε «συνεταιριστικές» αυταπάτες η φτωχή και μεσαία αγροτιά.
Το οργανωμένο αυτό σχέδιο εξαπάτησης των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων της Ηπείρου και δημιουργίας κλίματος αποδοχής για την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» καταγγέλθηκε σε χτεσινή συνέντευξη από την Πανηπειρωτική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Αναδείχθηκε ο ρόλος του «Δούρειου Ιππου» που αναλαμβάνουν να διαδραματίσουν οι συμβιβασμένες με την κυρίαρχη αντιαγροτική πολιτική συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ενώσεις και συνεταιρισμούς, συνεπικουρούμενοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στελέχη και παράγοντες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΑΡ, που συμφωνούν ή συνδράμουν στο αίτημα να δοθεί η «ΔΩΔΩΝΗ» στους «φυσικούς φορείς», δηλαδή στο πιο γλυκό ξεπούλημα.
«Η θέση αυτή - ξεκαθαρίστηκε από τους Τάσο Μαλάτο και Κώστα Κατσάνο εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Επιτροπής Αγώνα - είναι συνειδητή παγίδα και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, κάνοντας συνυπεύθυνους κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς. Το επιχειρούμενο ξεπούλημα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, στην οποία συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, τα κόμματα και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που σαρώνει τα όποια δικαιώματα απόμειναν και οδηγεί τη λαϊκή οικογένεια σε φτώχεια και εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου