Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ: Συμφωνία στη «σφαγή» των λαών

Ενημέρωση από πρώτο χέρι για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων που έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση είχε χτες ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ από τον Ελληνα ομόλογό του Στ. Λαμπρινίδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο. Οπως παραδέχτηκαν στις δηλώσεις τους οι δυο υπουργοί, βασικό θέμα της συζήτησής τους ήταν η «οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "διάσωσης"» το οποίο, όπως είναι γνωστό, εκτός από τις άγριες περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων παντού, προβλέπει και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα, όπου φαίνεται να υπάρχει και βρετανικό ενδιαφέρον.
Επίσης οι δύο υπουργοί, όπως δήλωσαν, συζήτησαν «μια ευρύτατη ατζέντα θεμάτων μεταξύ των οποίων η κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή με έμφαση τη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Στ. Λαμπρινίδη, «συζητήσαμε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τις μεγάλες αλλαγές που πραγματοποιούνται για τις θυσίες του ελληνικού λαού και την ανάγκη να σταματήσει η ρητορική της τιμωρίας και να προχωρήσουμε, όπως προχωρεί πλέον η Ευρώπη, ώστε να δώσουμε ελπίδα και αλληλεγγύη. Συζητήσαμε για την περιοχή μας, την κατάσταση στα Βαλκάνια και την προοπτική της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον κ. Χέιγκ τα προβλήματα που δημιουργούν οι τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, και έχει σημασία να πιέσει και η Αγγλία την Τουρκία, ώστε να αλλάξει και να ακολουθεί αυτά που λέει η Ευρώπη και όχι αυτά που η ίδια επιθυμεί». Βέβαια, οι θυσίες του ελληνικού λαού γίνονται για να ωφεληθεί το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, ενώ η προσέγγιση με την Τουρκία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις αστικές τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου