Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Νέο ασφυκτικό αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο


Ακόμη πιο ασφυκτική και προσαρμοσμένη στην αγορά γίνεται η παραμονή των μεταναστών εργαζομένων στη χώρα μας. Το σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο εξειδικεύει την πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες, εντείνει το φακέλωμα των μεταναστών - ακόμα και μικρών παιδιών - ενώ παράλληλα θέτει τους ίδιους τους εργοδότες «φύλακες» των αλλοδαπών εργαζομένων τους!
Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας» που κατατέθηκε χτες:
-- Καθιερώνονται οι άδειες διαμονής ενιαίου τύπου για τους μετανάστες, οι οποίες θα εμπεριέχουν τα βιομετρικά δεδομένα του μετανάστη, μια έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα των δύο δεικτών. Μάλιστα αναφέρεται ότι «η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι υποχρεωτική από την ηλικία των έξι (6) ετών»!
-- Ορίζονται οι προϋποθέσεις για την απασχόληση εποχιακά εργαζόμενων μεταναστών και αλλοδαπών αλιεργατών. Οι μετανάστες εργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα παραμονής για έξι μήνες, όσο θα διαρκεί και η σύμβασή τους με τον εργοδότη. Οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώνουν τουλάχιστον τρεις μήνες πριν, πόσους εργαζόμενους θα απασχολήσουν, σε τι είδους εργασία, τη διάρκεια της σύμβασης και το ύψος της αμοιβής του μετανάστη. Στους εποχιακά εργαζόμενους μετανάστες δεν θα επιτρέπεται να χορηγηθεί άδεια διαμονής. Αν ο μετανάστης με την ολοκλήρωση της περιόδου απασχόλησης δεν φύγει από τη χώρα, θα του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα για πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου