Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Για την επανένωση της Κύπρου

Ανακοίνωση με αφορμή την εισβολή του Αττίλα «από τότε που η Χούντα των Αθηνών μαζί με την ΕΟΚΑ Β εκτελούσαν τα άνομα σχέδια του ιμπεριαλισμού και μαζί την ίδια νεαρή Κυπριακή Δημοκρατία», εξέδωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Η Τουρκία, αξιοποιώντας πλήρως το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β, εισέβαλε στο Νησί, το μοίρασε και σκόρπισε το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά. Το δίδυμο έγκλημα είναι καταγραμμένο στη σύγχρονη ιστορία σαν η πιο σκοτεινή σελίδα προδοσίας, βαρβαρότητας και μαζικής καταστροφής και κανένας Κύπριος δε δικαιούται να ξεχνά και να σταματά να αγωνίζεται μέχρι την τελική δικαίωση των νεκρών και του λαού».

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης συνεχίζει να τονίζει ότι «όχι μόνο οι δυο κοινότητες δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν, αλλά ότι όλοι μαζί Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι μπορούμε να ζήσουμε και να ευημερήσουμε σε μια Πατρίδα μικρή για να τη μοιράσουμε, αλλά πολύ μεγάλη για να μας χωρέσει όλους».

Αναφορικά με τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων υπογραμμίζει: «Παρ' όλες τις δυσκολίες και τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας, συνεχίζει να αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για εξεύρεση λύσης, ενώ παράλληλα διατηρεί ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας για λύση και επανένωση της Πατρίδας και του λαού μας. Στηρίζουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα και ολόπλευρα τον Πρόεδρο στις μεγάλες πατριωτικές προσπάθειες που καταβάλλει για λύση και επανένωση».

Σε ό,τι αφορά στο τραγικό συμβάν στη ναυτική βάση στο Μαρί, και τα γεγονότα που επακολούθησαν επισημαίνει: «Δεν μπορούν παρά να μας προβληματίζουν και να μας ανησυχούν. Το ΠΣΕ εκφράζει τη λύπη του και την αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους των αδικοχαμένων παλικαριών της 11ης Ιουλίου. Τονίζουμε κατ' αρχήν ότι έγιναν εγκληματικά λάθη και υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν όπου ανήκουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Την ίδια στιγμή κανένας, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από το χαμό 13 ανθρώπων, δε νομιμοποιείται να επιχειρεί την αποσταθεροποίηση του Κράτους για να αποκομίσει κομματικά και πολιτικά οφέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου