Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΕΕΔΥΕ: Ανεπιθύμητη η υπουργός πολέμου των ιμπεριαλιστών


Σε ανακοίνωσή της για την επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει:

«Εν μέσω της συνεχιζόμενης εγκληματικής πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ, NATO και EE ενάντια στο λαό της Λιβύης καταφθάνει στη χώρα μας η Χίλαρι Κλίντον μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του πανάξιου συνεταίρου των ιμπεριαλιστών στις διαδοχικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Η επίσκεψη αυτή δεν είναι εθιμοτυπική. Εχει σχέση με την προώθηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Γίνεται για να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διευθέτηση της ΝΑΤΟικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ύστερα από την κύρωση των συμβάσεων με τις οποίες δίνεται γη, θάλασσα και αέρας, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη βάση του ιμπεριαλισμού, των δομών και των μηχανισμών του. Γίνεται για να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη συμβολή της Ελλάδας στην επί 4 μήνες επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη, για να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη του δολοφονικού ισραηλινού καθεστώτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει ότι η επίσκεψη αυτή εγκυμονεί μόνο κακά μαντάτα και νέα δεινά για τον ελληνικό λαό, τους λαούς της περιοχής. Η υπουργός πολέμου των ιμπεριαλιστών, με τις χώρες του NATO και τις κυβερνήσεις χωρών - μελών της EE, έχουν στο σχεδιασμό τους: Επίθεση, σφαγές και πόλεμο σε βάρος των λαών της περιοχής, μοίρασμα των αγορών και των αγωγών πετρελαίου, προώθηση των διχοτομικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών στην Κύπρο και ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου. Γι' αυτό είναι ανεπιθύμητη.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να στείλουν με κάθε τρόπο το μήνυμά τους για μια ακόμα φορά στους ιμπεριαλιστές και στους κυβερνώντες οικοδεσπότες πως ο λαός αυτής της γειτονιάς του κόσμου δε συναινεί, δε συμμετέχει και δεν υποτάσσεται στον ιμπεριαλισμό. ΗΠΑ, NATO και EE είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των λαών και της ειρήνης και άρα είναι και εχθροί μας και ως εχθρούς που επιτίθενται θα τους αντιμετωπίσουμε.

Καλούμε τον ελληνικό λαό μαζί με την ΕΕΔΥΕ και τις άλλες οργανώσεις του λαϊκού και εργατικού κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, κόντρα στους άδικους πολέμους από κοινού με τους άλλους λαούς της περιοχής μας.

Απαιτούμε: Καμιά εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στην επέμβαση του NATO στη Λιβύη. Να σταματήσουν τώρα οι εγκληματικές επιχειρήσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να φύγουν τώρα όλες οι βάσεις του NATO και των ΗΠΑ από τη χώρα. Να επιστρέψουν όλες οι δυνάμεις στρατού και αστυνομίας από το εξωτερικό. Να φύγει η Ελλάδα από το NATO - να διαλυθεί το NATO. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου