Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας για τη 48ωρη απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ!

Τώρα είναι ώρα ευθύνης και ξεσηκωμού! Τα νέα μέτρα που φέρνει η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), με τις ευλογίες της ΕΕ και των μονοπωλίων αποκλειστικό στόχο έχουν το παραπάνω ξεζούμισμα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.

Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.

Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.

Οι ίδιοι που παίρνουν αυτά τα μέτρα που γονατίζουν τον ελληνικό λαό, είναι αυτοί που αιματοκυλούν τους λαούς για να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος, τις πρώτες ύλες, τις αγορές, τα ενεργειακά αποθέματα. Για το ξεπέρασμα της κρίσης δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν ολόκληρους λαούς. Ήδη τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από την περιοχή μας και η επικείμενη πολεμική σύγκρουση σε Συρία και Ιράν μπαίνει στην ημερήσια διάταξη.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφικά, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όλο τον αρτινό λαό να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Οι θυσίες στον αγώνα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που μας καλεί η πλουτοκρατία να κάνουμε. Κανένας φόβος! Καμιά υποταγή! Ανυπακοή και πάλη ταξική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου