Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας καταδικάζει και καταγγέλλει στον αρτινό λαό την άφιξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogendfor), όπου μπήκε στην Ελλάδα το Σάββατο μέσω Ηγουμενίτσας και κατευθύνθηκε στη Λάρισα, όπου και στρατοπέδευσε.

Το τμήμα αυτό της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων αποτελείται από μια ολόκληρη ταξιαρχία από Γερμανούς και Ολλανδούς στρατιωτικούς, καθώς και από τεθωρακισμένα οχήματα.
Να σημειωθεί ότι η άφιξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων είναι σε πλήρη γνώση της ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μιας και η Ελλάδα έχει συνυπογράψει εδώ και αρκετά χρόνια το μνημόνιο δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Χωροφυλακής, που σαν στόχο έχει την παρέμβαση για την κατάπνιξη όποιας «κοινωνικής αναταραχής» δημιουργηθεί. Επιπλέον τέτοιου είδους παρεμβάσεις προβλέπονται και από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που συναποφασίστηκε το 2010 στη Λισαβόνα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός της άφιξης της εν λόγω στρατιωτικής μονάδας, λίγες μέρες πριν την 48ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία. Η Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας ενεργά στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, όχι μόνο έδινε και δίνει γη και ύδωρ στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, που σφαγίασαν και σφαγιάζουν τους λαούς ανά τον κόσμο, αλλά υπέγραψε μια σειρά από συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας που αφορούσαν την παραπέρα ένταση της καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ασκήσεις των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Δροσάτο του Κιλκίς, όλο το προηγούμενο διάστημα, με αντικείμενο την καταστολή του εξεγερμένου λαού.

Γίνεται φανερό ότι σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης, η αστική τάξη και τα κόμματά της αυτό που φοβούνται είναι η οργανωμένη πάλη του λαού μέσα από τα σωματεία του, η οργανωμένη πάλη του λαού με αιτήματα που να θίγουν την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό και καταφεύγουν στην τρομοκράτηση του λαού άλλες φορές μέσω των απειλών για απόλυση από τη δουλειά και άλλες φορές μέσω της έντασης της καταστολής, της ποινικοποίησης της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης, κλπ.

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας καλεί τον Αρτινό λαό σε επαγρύπνηση και σε παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 19 και 20 Οκτώβρη.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ! ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Να καταδικάσουμε αυτή την βάρβαρη πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας στερεί θεμελιώδη δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, που κατακτήθηκαν με αίμα, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να απορρίψουμε αυτή την πολιτική που αιματοκυλά λαούς, που σπέρνει την τρομοκρατία.
Πάλη για αλλαγή των συσχετισμών, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Οργάνωση τώρα σε κάθε χώρο με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Πάλη για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του.

Όλοι στις 19 Οκτώβρη στις 10π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου