Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

Στις 19 και 20 Οκτώβρη να σημάνει παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με το Π.Α.ΜΕ. στις 10πμ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας!


Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας καλεί κάθε νέα και νέο, κάθε εργαζόμενο, αγρότη, τον αρτινό λαό μαζικά να διαδηλώσουμε στις 19 Οκτώβρη, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όλα αυτά τα χρόνια συναινούν στις αντεργατικές επιλογές και υπηρετούν την εργοδοσία.

Το κεφάλαιο προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία του, βάζει στο στόχαστρο δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης όπως η κοινωνική ασφάλιση, το 8ωρο, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία. Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, από τα χαράτσια που έρχονται καθημερινά στα σπίτια μας, από τα τιμολόγια φωτιά της ΔΕΗ και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ! Ζούμε την αγωνία για το πώς θα σπουδάσουμε τα παιδιά μας, για το πώς θα πληρωθούν όλοι οι λογαριασμοί, το νοίκι, για το πώς σε λίγο καιρό θα βάλουμε πετρέλαιο, μιας και με τον ειδικό φόρο που προανήγγειλαν η τιμή του θα φτάσει στα ύψη. Ήδη πεινάμε κι εμείς και τα παιδιά μας. Ήδη η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει να κόβει το ρεύμα από τα σπίτια μας. Ήδη αδυνατούμε να πληρώσουμε το κύμα της φοροεπιδρομής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, τη στιγμή που μένει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και οι καταθέσεις τους στην Ελβετία. Μας ζητούν να πληρώσουμε την κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά που δημιουργήθηκε από την αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή. Η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα παπαγαλάκια τους μας καλούν να κάνουμε θυσίες για την έξοδο από την κρίση. Μας παραμυθιάζουν ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Εμείς απαντάμε: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ! ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Την ίδια στιγμή που η πλουτοκρατία λεηλατεί την εργατική – λαϊκή οικογένεια με όλα αυτά τα μέτρα, οι ιμπεριαλιστές σκαρώνουν νέα σχέδια στις πλάτες των λαών της περιοχής. Κόβουν από την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, αλλά από την άλλη αυξάνουν τις εξοπλιστικές δαπάνες. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, δίνοντας όχι μόνο γη και νερό στους μακελλάρηδες των λαών, αλλά κατασπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σαν στρατός κατοχής στο Κόσσοβο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού. Στο κέντρο της προσοχής των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και λυκοσυμμαχιών, στον πυρήνα της στρατηγικής των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, καθώς και στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών μονοπωλίων, έχουν μπει, ειδικά την τελευταία δεκαετία, τα ζητήματα της ενέργειας, δηλαδή οι φυσικοί πόροι, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι δρόμοι μεταφοράς τους, αγωγοί και θαλάσσια περάσματα, που κατά κανόνα χαράσσονται με το αίμα των λαών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εξελίξεις όλο το τελευταίο διάστημα με την Κύπρο και την εκμετάλλευση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ), η αναζωπύρωση των εθνικισμών, το ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας μετά τον 25ο μεσημβρινό στο Αιγαίο, η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους όλα αυτά τα χρόνια, η λειτουργία και η αναβάθμιση του ρόλου των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν σαν σφαγεία για τους λαούς!

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση, μέσα από τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Στις 19 και 20 του Οκτώβρη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς! Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με το Π.Α.ΜΕ. και τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις. Κόντρα σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σε όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια βάζουν ταφόπλακα στους λαϊκούς αγώνες, που υπογράφουν και θεσμοθετούν τις μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, που κάθονται σε στρογγυλά τραπέζια με την εργοδοσία και παζαρεύουν τι έχει να χάσει ο εργαζόμενος!

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική – λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά. Γιατί καπιταλισμός και ειρήνη δεν μπορούν να συμβαδίζουν! Πάλη για την ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου