Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Το Πρωτοδικείο ουσιαστικά κηρύσσει παράνομες όλες τις αντιιμπεριαλιστικές, φιλειρηνικές κινητοποιήσεις που έγιναν κατά της συμμετοχής της χώρας μας και σε συντονισμό με το λαϊκό, μαζικό, ταξικό κίνημα στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού. Η απαγόρευση αυτή σε συνδυασμό με αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις οποίες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ όχι μόνο συμμετείχαν αλλά και συναποφάσιζαν, δείχνουν ότι ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση και ότι κάθε διαφωνία με την κυβέρνηση είναι παρανομία».
Η ΕΕΔΥΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση, εάν θεωρεί παράνομη κάθε λαϊκή δράση κατά των πολέμων θυμίζοντας ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της έπαιρναν μέρος σε τέτοιες κινητοποιήσεις στο παρελθόν. Καλεί δε τις Επιτροπές Ειρήνης και κάθε προοδευτικό άνθρωπο «σε επαγρύπνηση και ένταση του αγώνα ενάντια σε τέτοιες μεθοδεύσεις, νόμους και δικαστικές αποφάσεις που στοχεύουν στον περιορισμό και την κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων κατοχυρώνοντας παράλληλα τη νομιμότητα της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου