Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ


Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ ενημερώνει όλες τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φίλους και αγωνιστές της Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα και γενικότερα όλο τον ελληνικό λαό, ότι η ΕΕΔΥΕ δεν έχει καμία σχέση με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επονομασία «Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης», όπως δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρό της, το γιό και συνώνυμό του, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι στενά συνδεδεμένο με κορυφαίες στιγμές του λαϊκού, φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, η ίδια η ζωή του, ο αγώνας και η θυσία του συμπυκνώνουν την ανιδιοτελή προσφορά στην πάλη για ένα κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στον πόλεμο και τα πυρηνικά, για το διεθνή αφοπλισμό και την ειρήνη.
Η αγωνιστική στάση ζωής δεν κληρονομείται, κατακτιέται από κάθε πραγματικό, λαϊκό αγωνιστή, μέσα από την καθημερινή και έμπρακτη πάλη και μέσα από τις γραμμές του ευρύτερου εργατικού, ριζοσπαστικού και αντιιμπεριαλιστικού, λαϊκού κινήματος. Αντιπαλεύουμε τον καπιταλισμό και τις πολιτικές του, τις βαριές συνέπειες για τους λαούς από τη βαρβαρότητα και τα εγκλήματά του, και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και στην ιμπεριαλιστική ειρήνη! Συνεχίζουμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Νίκου Νικηφορίδη και των χιλιάδων άλλων επώνυμων κι ανώνυμων λαϊκών αγωνιστών. Για την ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής. Για ένα νέο κόσμο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής ευημερίας και της ειρήνης, όπου οι λαοί θα ζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους, απολαμβάνοντας τον πλούτο που παράγουν.
Αυτός είναι ο φόρος τιμής, που εμείς οφείλουμε στους πρωτοπόρους του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, έτσι τον αποδίδουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου