Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων


Με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του Γιούρογκρουπ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι μέσα από την υλοποίηση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» και του εφαρμοστικού νόμου «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό», εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων θυμήθηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα και ξεσπάθωσαν. Είναι τουλάχιστον υποκριτική η στάση τους, να παριστάνουν τους πατριώτες εκείνοι που υπερασπίζονται ή απεμπολούν κυριαρχικά δικαιώματα με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, όπως αυτά κάθε φορά διαμορφώνονται.

Οι όψιμοι υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων βρήκαν πάτημα για να αναπαράγουν όλες εκείνες τις αντιλήψεις που βολεύουν την κυριαρχία της πλουτοκρατίας και το αστικό πολιτικό σύστημα. Αναπαράγουν τη φιλολογία περί ξένης εξάρτησης της Ελλάδας, μόνο και μόνο για να αποκρύψουν το ρόλο της αντιδραστικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μιλούν για ξενόφερτα μέτρα, ξενόφερτο μνημόνιο και «μεσοπρόθεσμο», για να αθωώσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, που ψηφίζουν με χέρια και με πόδια όλες τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες, ανεξάρτητα αν σήμερα υλοποιούνται βάσει μνημονίου και «μεσοπρόθεσμου», αποτελούν στρατηγικές επιλογές της πλουτοκρατίας, διατυπωμένες εδώ και πολλά χρόνια.

Πάει πολύ να παριστάνουν τους πατριώτες και τους υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας, οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που εδώ και δεκαετίες βάζουν πλάτη στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα κόμματα που σήμερα παριστάνουν τους θιγμένους από τη δήλωση Γιούνκερ, είναι τα ίδια κόμματα που μαζί με τον ΣΥΝ ψήφισαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, δηλαδή την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει μέλος της «μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας». Είναι τα ίδια κόμματα που όταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ περιλαμβάνει και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, το κατηγορούσαν ότι καλλιεργεί τον εθνικό απομονωτισμό, ότι θέλει να καταντήσει την Ελλάδα σαν την Αλβανία, ενώ μπροστά στο λαό ανοίγεται ο δρόμος της ευημερίας. Είναι τα ίδια κόμματα που πριν από λίγο καιρό, ψήφισαν μαζί με τον ΛΑ.Ο.Σ. στο ευρωκοινοβούλιο την «οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ, που αποτελεί ένα κραυγαλέο παράδειγμα εκχώρησης δικαιωμάτων και ένα διαρκές μνημόνιο σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε όλη την ΕΕ. Είναι τα κόμματα εκείνα που υπερασπίζονται τη συμμετοχή της χώρας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, και έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματα στο Αιγαίο, μετατρέποντάς το σε μια μεγάλη ΝΑΤΟική λίμνη.

Τα αστικά κόμματα με την αγαστή συνεργασία των επιχειρηματικών ομίλων των ΜΜΕ, κοροϊδεύουν το λαό, για να αποπροσανατολίσουν την πάλη του, να αθωώσουν την αντιλαϊκή πολιτική ως κάτι που δήθεν «επιβάλλεται απ' έξω» και τάχα μου οι εγχώριες αστικές πολιτικές δυνάμεις εφαρμόζουν παρά τη θέλησή τους. Συγκαλύπτουν το γεγονός ότι έχουμε μονοπωλιακό καπιταλισμό, συμμετοχή της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή καπιταλιστική αγορά από υποδεέστερη θέση λόγω ανισομετρίας, ότι η στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για συμμετοχή στην ΕΕ ωφελεί τα μέγιστα την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ετσι φωνασκούν δήθεν πατριωτικά, αλλά εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα, επειδή αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας και η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μπορούν να επιτευχθούν μόνο από μια λαϊκή εξουσία που θα μετατρέψει τα μονοπώλια σε λαϊκή περιουσία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου