Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ενοχλούν οι ταξικοί αγώνες..

Στο τηλεοπτικό μεϊντάνι βγήκε πάλι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και, όπως συνήθως, επιτέθηκε στους αγώνες του ταξικού κινήματος. Σχολιάζοντας την παρέμβασή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος, στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση", μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα συνθήματα περί λαϊκής οικονομίας συμβάλλουν στο κλείσιμο επιχειρήσεων. Στοιχίζεται για μια ακόμα φορά με τους κεφαλαιοκράτες και τα φερέφωνά τους, που κατηγορούν τους εργαζόμενους που διεκδικούν, που απεργούν και αγωνίζονται, για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και για τις απολύσεις.
Οι πάνω από 40.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα καθημερινά λουκέτα που βάζουν δεκάδες εμπορομάγαζα, οι χιλιάδες απολύσεις, το θέριεμα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό οφείλονται είτε σε στρεβλώσεις της αγοράς είτε στη δράση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων και όχι στις νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση βγαίνει λάδι το σύστημα που υπηρετεί με πάθος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, όπως αντίστοιχα αθώα βγαίνει και η κυβέρνηση, αφού κατά τη ΓΣΕΕ υποκύπτει σε ξένα οικονομικά κέντρα και αναγκαστικά ακολουθεί τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Να ενισχύσουν, να δυναμώσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την οργάνωση στους τόπους δουλειάς.

Η λαϊκή οικονομία είναι η λύση, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η λαϊκή εξουσία αποτελεί αναγκαιότητα για την ευημερία του λαού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε κάθε καπιταλιστική χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου