Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΙΒΗΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ: Ευχολόγια περί αντιμετώπισης της κρίσης

Με ευχολόγια περί κοινής θέσης και συντονισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κρίσης και ενάντια στην «ασυδοσία των αγορών και των τραπεζών» (ένα ιδεολόγημα που βολεύει τους πάντες και κρύβει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης) ολοκληρώθηκε η Ιβηροαμερικάνικη Σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου.

Κύριο θέμα της Συνόδου ήταν «ο μετασχηματισμός του κράτους και η ανάπτυξη» στις συνθήκες της σημερινής εποχής και στο πλαίσιο της κρίσης, μία Σύνοδος στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 24 χώρες και 17 ηγέτες κρατών. Ο γενικός γραμματέας της Συνόδου επισήμανε ότι «υπάρχει ανεπάρκεια» σε πολλούς τομείς και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στην ατζέντα των ηγετών βρέθηκε και η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στη Λατινική Αμερική δεδομένου και ότι στη σύνοδο συμμετείχαν ο Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσο Κοέλιο αλλά και εκπρόσωποι από 70 διεθνείς Οργανισμούς. Η σύνοδος αυτή που έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα και συμμετέχουν διάφορες ετερόκλητες δυνάμεις, το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να αρκεστεί είναι σε ευχολόγια για την κρίση.

Σε ό,τι αφορά τα ψηφίσματα, δηλώνει την στήριξή της στη θέση της Αργεντινής όσον αφορά το καθεστώς στις Νήσους Μαλβίνες ή γνωστές και ως Φόκλαντς όπως τις ονομάζουν οι Βρετανοί που τις κατέχουν, ενώ ζητείται και άμεσος και οριστικός τερματισμός του αποκλεισμού της Κούβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου