Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας με αφορμή τη συνεκπαίδευση στρατιωτικών τμημάτων Ελλάδας και ΗΠΑ στο Δροσάτο Κιλκίς

Η νέα άσκηση διεξάγεται σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική. Δείχνει ξεκάθαρα τον επικίνδυνο, για τα λαϊκά συμφέροντα, προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εκτρέπονται από το ρόλο του υπερασπιστή των συνόρων και της άμυνας της χώρας και στρέφονται κατά του λαϊκού κινήματος, αναγορεύοντάς το σε εχθρό.

Ταυτόχρονα η νέα άσκηση αποτελεί προάγγελο της έντασης της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για επεμβάσεις και πολέμους, με δεδομένο ότι σήμερα εκτός συνόρων υπηρετούν πάνω από 2.500 στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με ετήσιο κόστος άνω των 300 εκατ. ευρώ. Χρήματα, που οι κυβερνήσεις της χώρας στερούν διαχρονικά από τον ελληνικό λαό, μειώνοντας δραματικά τις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, Υγεία, Περίθαλψη και Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό.

Κοινός παρονομαστής αυτών των ασκήσεων και αποστολών είναι το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Αυτό είναι το δόγμα και του ελληνικού στρατού, παρά τις κατά καιρούς περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων. Μοναδικό μέλημα των κυβερνήσεων και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, η υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου, το καλύτερο πλασάρισμά του στη διεθνή σκακιέρα.

Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας καταγγέλλει την κυβέρνηση και καλεί το λαό και τη νεολαία να εντείνουν την πάλη για επιστροφή των ελληνικών δυνάμεων από τα ιμπεριαλιστικά μέτωπα, για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά δόγματα και αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Η πάλη αυτή του φιλειρηνικού κινήματος πρέπει να αποτελέσει μέρος της πάλης του λαού μας για απόκρουση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, στο βιοτικό επίπεδο του λαού και της νεολαίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου