Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η ΕΕΔΥΕ τίμησε τον Γρηγόρη Πετρόπουλο

Πολιτικό μνημόσυνο προς τιμήν του Γρηγόρη Πετρόπουλου, οργανωτικού γραμματέα της ΕΕΔΥΕ μέχρι το θάνατό του, πριν από τρία χρόνια, οργάνωσε χτες το απόγευμα η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ. Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, που «έφυγε» αναπάντεχα τον Ιούλη του 2008 σε ηλικία 55 χρόνων, γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στη συνοικία της Γούβας. Για πάνω από 30 χρόνια συμμετείχε ενεργά στους λαϊκούς αγώνες από τις γραμμές του ΚΚΕ και πρωτοστάτησε στους αγώνες του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, όπου και έδωσε όλες του τις δυνάμεις μέσα από την ΕΕΔΥΕ.

Σπούδασε φυσικοθεραπευτής, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε μαραθωνοδρόμος, κατακτώντας διακρίσεις σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Στα δύσκολα χρόνια της χούντας ως φοιτητής έδωσε δυναμικό «παρών» στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το 1976 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και δούλεψε σε διαφόρους τομείς, ενώ ήταν και μέλος του Τμήματος Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το 1981 συμμετείχε στην ΕΕΔΥΕ, στην οποία εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της. Από το 1992 και μέχρι το θάνατό του, ήταν οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, με ανεκτίμητη προσφορά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και έξω από τα σύνορα. Παράλληλα, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και επί 21 χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φυσικοθεραπευτών.

Στη χτεσινή εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, βασική ομιλήτρια ήταν η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος δεν ήταν μόνο ακούραστος εργάτης του φιλειρηνικού μας κινήματος, δεν ήταν μόνο ο συναγωνιστής που κάλυπτε πολύπλευρα τα κενά και αντιμετώπιζε τις δυσκολίες στη δράση και την ανάπτυξη της ΕΕΔΥΕ, ήταν πάνω απ' όλα ο έμπειρος, ικανός, πειστικός και μαχητικός υπερασπιστής της φιλειρηνικής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής των στόχων της ΕΕΔΥΕ και του ΠΣΕ».

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας και ο νέος πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου