Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας για τα γεγονότα στην Χαλυβουργία


Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας καταγγέλλει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που πραγματοποιήθηκε με πλήρη επίγνωση και ευθύνη της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, στους απεργούς της Χαλυβουργίας, την Παρασκευή 20 Ιούλη.
Επιβεβαιώνεται γι’ άλλη μια φορά πως ο ιμπεριαλισμός είτε όταν εκφράζεται με τη μορφή της ένοπλης σύγκρουσης, είτε όταν εκφράζεται με τη μορφή των αναδιαρθρώσεων στην παιδεία, στην υγεία, στη δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση και σε μια σειρά άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής, στο στόχαστρο έχει την εργατική τάξη, τον λαό. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η ιμπεριαλιστική ειρήνη είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα γι’ ακόμη μια φορά ο ρόλος των δυνάμεων καταστολής και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στους οποίους μετέχει και η χώρα μας, που δεν είναι άλλος από το τσάκισμα κάθε προσπάθειας οργάνωσης και αντίστασης της εργατικής τάξης. Ήδη στη χώρα μας από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει μια σειρά από ασκήσεις καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων στα πλαίσια των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, με ευθύνη των μέχρι τώρα ελληνικών κυβερνήσεων.
Η απεργία στη Χαλυβουργία είναι καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας γιατί εκεί συγκρούονται με τον πιο εμφανή τρόπο δυο κόσμοι: από τη μια η εργοδοσία που προσπαθεί να διασφαλίσει τα κέρδη της κι από την άλλη οι εργαζόμενοι που δεν καταδέχονται να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν με μισθούς πείνας. Ξέρει καλά ο Μάνεσης, οι υπόλοιποι καπιταλιστές, αλλά και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που τους καλύπτει, πως στην αναμέτρηση αυτή νικητές θα είναι οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι αυτοί, που εδώ και 264 μέρες συνεχίζουν τον ηρωικό τους αγώνα και γίνονται φάρος ελπίδας για όλη την εργατική τάξη τόσο στη χώρα μας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτός ακριβώς ο αγώνας των απεργών της Χαλυβουργίας που μπορεί να δώσει ελπίδα στην εργατική τάξη είναι που φοβίζει την αστική τάξη. Όμως πια ο φόβος της αυτός δεν μπορεί να κρυφτεί. Γι’ αυτό και καταφεύγει στην ευθεία επίθεση.
Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους απεργούς της Χαλυβουργίας. Είμαστε και θα είμαστε συνοδοιπόροι στον αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας. Είναι αγώνας για ζωή, είναι αγώνας για αξιοπρέπεια, είναι αγώνας για το μέλλον. Είναι πάνω απ’ όλα και δικός μας αγώνας.
Καλούμε τον αρτινό λαό, τον ελληνικό λαό στο σύνολό του σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στα μονοπώλια. Η πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό δεν είναι ξεκομμένη από την πάλη για το ψωμί του. Ειδικά σε αυτή την περίοδο που η όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης συνοδεύεται κι από όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία, δεν χωρά κανένας εφησυχασμός.
Τώρα να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας.
Μόνο ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα με οργάνωση από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στα χωριά μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ολομέτωπη αυτή επίθεση που δεχόμαστε. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η πάλη για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου