Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ: Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για αναγνώριση κράτους


Την απόφασή τους να προχωρήσουν στο σχέδιό τους και να ζητήσουν την ένταξη στον ΟΗΕ ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, επαναβεβαίωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, απορρίπτοντας τις τελευταίες ισραηλινές εκκλήσεις για επανάληψη των «ειρηνευτικών» διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σάεμπ Ερεκάτ, στο περιθώριο της έναρξης στην Ντόχα της συνόδου της διαρκούς επιτροπής του Αραβικού Συνδέσμου για την παρακολούθηση της αραβικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για το Μεσανατολικό, υποβάθμισε τις πρόσφατες δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι διατεθειμένος να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους.

«Πρόκειται για διαρροές της κυβέρνησης του Νετανιάχου, τις οποίες θεωρούμε ελιγμό» είπε.

Το ίδιο 24ωρο το Ισραήλ σε μία κίνηση τακτικής απελευθέρωσε 200 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, μεταξύ των οποίων ο σεΐχης Χασάν Γιουσέφ, ένας από τους ιδρυτές της Χαμάς, αφού εξέτισε ποινή πέντε ετών.

Τέλος, χτες οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν μία ακόμη αεροπορική επιδρομή κατά δύο στρατοπέδων εκπαίδευσης μελών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, δίχως εντούτοις να αναφερθούν θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου