Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΣΕ - ΠΟΔΝ: Ηρθε η ώρα αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Κοινή ανακοίνωση ΠΣΕ και ΠΟΔΝ, που στις 18-22 Σεπτέμβρη 2011 οργανώνουν αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη


Σε κοινή ανακοίνωση της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και του Γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) για την αναγνώριση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών ενώνουν τις φωνές τους με τα εκατοντάδες εκατομμύρια λαού και νεολαίας σε όλες τις γωνιές του κόσμου εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης που υποφέρει μια αργή γενοκτονία κάτω από την κατοχή των εδαφών του. Η υπόθεση της συνεχιζόμενης κατοχής της Παλαιστίνης από το ισραηλινό καθεστώς αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και μια βίαιη πρόκληση εναντίον των χιλιάδων ανθρώπων που υπέφεραν και αγωνίστηκαν ηρωικά για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Παρά τις πολλές παραχωρήσεις που έγιναν από παλαιστινιακής πλευράς στα τόσα χρόνια για να εξευρεθεί μια βιώσιμη και δίκαιη λύση, οι κυβερνήσεις του Ισραήλ, και η σημερινή, αρνούνται να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στον παλαιστινιακό λαό για ανεξάρτητο κράτος στο πλάι του Ισραήλ.
Εκφράζουμε την ολόπλευρη και βαθιά μας αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους, άνδρες και γυναίκες, τη νεολαία και τους φοιτητές στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στον αγώνα τους για τερματισμό της ταπείνωσης, των διακρίσεων και της κατοχής.
Καταδικάζουμε την υποστήριξη του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια προς την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και την υποκριτική πολιτική της ΕΕ που κρατάει "ίσες αποστάσεις" από τους θύτες και τα θύματα.
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσει φέτος το Σεπτέμβρη η αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα της 4ης Ιούνη 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Καλούμε τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ να ψηφίσουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτή την πρόταση και τον ίδιο τον ΟΗΕ να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα για τη διασφάλιση της απαίτησης αυτής που αγκαλιάζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των εθνών του κόσμου.
Υπογραμμίζουμε την απαίτησή μας για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων σύμφωνα με την απόφαση 194 του ΟΗΕ.
Χαιρετίζουμε τις φιλειρηνικές δυνάμεις μέσα στο Ισραήλ που αγωνίζονται από κοινού με τους Παλαιστίνιους για τη δίκαιη υπόθεση και επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της περιοχής που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους μηχανισμούς και τις πολιτικές του.
Τέλος, τονίζουμε την κατηγορηματική καταδίκη για την ξένη κατοχή στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και τη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Λιβύης, όπως και κάθε μορφής ξένη επέμβαση στα εσωτερικά των χωρών της περιοχής. Οι λαοί έχουν το κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζουν και να παλεύουν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη στις χώρες τους.
Υπ' αυτό το φως η ΠΟΔΝ και το ΠΣΕ αναλαμβάνουν κοινή πρωτοβουλία να οργανώσουν αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τις 18 έως τις 22 Σεπτέμβρη 2011 για να συναντηθούν με κινήματα ειρήνης και οργανώσεις νεολαίας, για να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας για την εκστρατεία αναγνώρισης ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης και τη χειροπιαστή αλληλεγγύη μας στους λαούς που βρίσκονται υπό κατοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου