Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΠΑΤΡΑ: Επιχείρηση - «σκούπα» σε βάρος μεταναστών

Νέα επιχείρηση, την τρίτη κατά σειρά που διεξάγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, πραγματοποίησε χτες η Αστυνομία στην Πάτρα με στόχο μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση 49 αλλοδαποί και πιάστηκαν οι 47 με πρόσχημα ότι δε διέθεταν έγγραφα εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα. Οι συλληφθέντες κρατούνται, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την απέλασή τους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους στην περιοχή της Αγυιάς, στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, η οποία περνά μπροστά από το παλιό λιμάνι, καθώς και στην οδό Κανελλοπούλου, που συνδέει την εθνική οδό Πάτρας - Κορίνθου με την παραλιακή ζώνη της πόλης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν μέσα σε πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες αλλοδαποί, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Πάτρα, λόγω της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία και άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
Τις προηγούμενες φορές οι επιχειρήσεις - «σκούπα» είχαν γίνει στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα κοντά στο νέο λιμάνι, όπου είχε συλληφθεί μεγάλος αριθμός αλλοδαπών. Μετά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, ο ΟΣΕ απομάκρυνε τα παλιά βαγόνια, στα οποία έμεναν οι μετανάστες. Επιπλέον, η αστυνομική δύναμη παρείχε συνδρομή σε συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, τα οποία προέβησαν στον καθαρισμό του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου