Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΕΔΥΕ: Έξω το ΝΑΤΟ από το Κόσσοβο


Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη δράση της ΝΑΤΟικής δύναμης κατοχής ΚΦΟΡ όπως και της αστυνομικής δύναμης της ΕΕ EULEX στο Κόσσοβο, που, μαζί με τις αρχές του Κοσσόβου, βαρύνονται για τα βίαια επεισόδια στο βόρειο τμήμα της περιοχής.

Η απόσχιση του Κοσσόβου και η ιμπεριαλιστική ειρήνη που έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μετά τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ δεν έφερε παρά μόνον δυστυχία, αστάθεια, και νέους νεκρούς. Οι φιλοϊμπεριαλιστικές δυνάμεις χτύπησαν και πάλι, αφού είχαν την έγκριση, ενεργό στήριξη και άμεση συμμετοχή των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι αιματηρές αυτές συγκρούσεις αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες τόσο των υποστηρικτών του "ανθρωπιστικού" πολέμου του ΝΑΤΟ όσο και των ελληνικών κυβερνήσεων, γιατί στις κατοχικές δυνάμεις που χτυπάνε σήμερα το λαό στο Κόσσοβο συμμετέχουν και ελληνικές ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και επειδή ανέχτηκαν την απόσχιση του Κοσσόβου.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να απεγκλωβιστούν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κόμματα της ΕΕ για να συμβάλουν έμπρακτα στην ειρήνη στην περιοχή. Να απαιτήσουν να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε συμμετοχή ελληνικών στρατιωτών και αστυνομικών στην κατοχή του Κοσσόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου