Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ - Ανακοίνωση της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στον Αρτινό λαό την προκλητική, απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ΕΡΤ πετώντας
στην ουσία στο δρόμο περίπου τρεις χιλιάδες εργαζόμενους και ανοίγοντας το δρόμο για το ξεπούλημα στους ιδιώτες της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ, μιας περιουσίας που αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που εδώ και δεκαετίες πλήρωνε με τη δουλειά του, μιας περιουσίας με ανεκτίμητη ιστορική, πολιτική, πολιτισμική αξία.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο αυταρχισμός, η πολιτική του "νόμος και τάξη" δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Μετά τις επιστρατεύσεις των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο μετρό, μιας σειράς κλάδων εργαζομένων, μετά την ένταση της καταστολής, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ επιχειρεί αυτή τη φορά να παρεμποδίσει και κάθε κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, με πιο χαρακτηριστικές τις προσπάθειες να διακοπεί από τη digea το ψηφιακό σήμα του 902, που από την πρώτη στιγμή σε ένδειξη αλληλλεγγύης αναμετέδιδε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης καταγγέλλει και αυτή, αλλά και κάθε άλλη τέτοια κίνηση που αποσκοπεί να τρομοκρατήσει το λαό.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκφράζοντας από την μακρινή Άρτα την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον αγώνα τους. Θεωρούμε ότι είναι ένας αγώνας που αφορά όλο τον λαό, όλους τους κλάδους των εργαζομένων. Πριν ήταν τόσοι άλλοι κλάδοι, σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος, που θα θυσιαστεί για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πρέπει να έχουμε την αυταπάτη ότι θα σταματήσουν εδώ. Τώρα χρειάζεται αγώνας συντονισμένος.

Πιστεύουμε στον λαό και στην αδάμαστη δύναμη που κρύβει. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνοι τους. Η πάλη τους να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Η δουλειά, η μόρφωση, η υγεία, η ενημέρωση, είναι δικαιώματα αναφαίρετα. Είναι δικαιώματα για τα οποία τόσο ο δικός μας λαός, όσο και πολλοί άλλοι λαοί ανά τον κόσμο έχυσαν αίμα. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Καλούμε τον λαό να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που απαξίωσαν και κλείνουν την ΕΡΤ, που απαξιώνουν καθημερινά τη ζωή καθενός μας, που μας θέλουν με το κεφάλι σκυφτό να δουλεύουμε για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Καλούμε τον λαό να ορθώσει το ανάστημά του και να βγει μπροστά, στο προσκήνιο. Τώρα είναι ανάγκη για αγώνα και συμπόρευση όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας ενάντια στην πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης στον πλούτο που παράγει.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10π.μ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου