Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΧΕΔΙΟ «ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ» Στρατηγός ομολογεί τη συμμετοχή του στρατού

Τη συμμετοχή του Στρατού στα σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης με το σχέδιο «Βαριοπούλα», ομολογεί ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ. Οι αποκαλύψεις προκύπτουν από ηχογραφημένη ομιλία του Τούρκου στρατηγού σε ομάδα αξιωματικών, πιθανότατα λίγες μέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για τα ανατρεπτικά σχέδια, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Η συνομιλία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Zaman», «διέρευσε υπό άγνωστες συνθήκες».
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και ανακρίνονται περισσότεροι από διακόσιοι αξιωματικοί των τριών Οπλων. Το σχέδιο των στρατιωτικών προέβλεπε τη δημιουργία τεχνητής έντασης με την Ελλάδας σε Αιγαίο και Θράκη, με «θερμά επεισόδια» που θα κατέληγαν στην κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους, ώστε να προκληθεί αναταραχή και αστάθεια στην κυβέρνηση Ερντογάν. Από αυτή τη σκοπιά, ενδέχεται και οι νέες αποκαλύψεις να υπηρετούν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για ενίσχυση της θέσης της απέναντι στο στρατό, μετά τις εκλογές και την πρόσφατη κρίση στο στράτευμα.
Σχολιάζοντας τις συλλήψεις δεκάδων ανωτάτων αξιωματικών για την υπόθεση «Βαριοπούλα», ο Κοσανέρ ακούγεται να λέει ότι «ο λόγος για τον οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα μια τέτοια κατάσταση είναι τα δικά μας σφάλματα. Δεν διαφυλάσσουμε τα έγγραφά μας και αφήνουμε να τα κλέψουν. Μας ακούνε (σ.σ. η κυβέρνηση), τι λέμε κι εμείς φλυαρούμε απ' εδώ κι απ' εκεί. Δεν προσέχουμε τι υπογράφουμε και κρατούμε στoυς υπολογιστές μας πληροφορίες άχρηστες. Κάναμε παρανομίες και αγνοήσαμε τους κανονισμούς. Ανάμεσά μας βρέθηκαν προδότες και δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βρούμε. Μάλιστα κύριοι, κάναμε πράξεις και ενέργειες παράνομες. Επρεπε κάποιες φορές να το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου