Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ: Αιματοκυλίζει αμάχους το ΝΑΤΟ



Αν και όχι ανοιχτά, το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε, για πρώτη φορά, ότι έπληξε και κατοικημένες περιοχές, τόσο στην Τρίπολη όσο και σε γειτονικές πόλεις. Εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, κατά το σύνηθες, αναφέρθηκε σε «λάθη», αν και πρόκειται για «πλήγματα ακριβείας». Απέφυγε, όμως, επισταμένα να αναλάβει την ευθύνη για δύο πλήγματα (σε 24 ώρες) με θύματα αμάχους, που απέδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη βορειοαφρικανική χώρα.
Οπως καταγγέλλουν οι λιβυκές αρχές, την Κυριακή, ΝΑΤΟικοί πύραυλοι έπληξαν τη συνοικία Αράντα, στην ανατολική Τρίπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άμαχοι και χτες τα ξημερώματα έπληξαν συγκρότημα κατοικιών που ανήκει στο Κουάλιντι αλ Χάμιντι, μέλος του Επαναστατικού Διοικητικού Συμβουλίου και συνεργάτη του Καντάφι, στην πόλη Σορμάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άμαχοι, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά. Τα αιματηρά πλήγματα δεν είναι τα πρώτα που καταγγέλλουν οι λιβυκές αρχές.
Τη ίδια ώρα, στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών, ο αντιπρόεδρος του Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Χάφεζ Γόγκα προειδοποιούσε ότι «αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις οικονομικής βοήθειας μέχρι τα τέλη της βδομάδας, σταματά κάθε δραστηριότητα». Ο Γόγκα κατηγόρησε για «ασυνέπεια» τους δωρητές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει φτάσει στη Βεγγάζη «ούτε σεντ από το ξεπάγωμα λιβυκών λογαριασμών που υποσχέθηκαν». Χτες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν επιπλέον κυρώσεις «παγώνοντας» τη δραστηριότητα και έξι λιβυκών λιμανιών (πλην ανθρωπιστικής βοήθειας), χωρίς, όμως, να ξεκαθαριστεί πώς και πότε τα υπεσχημένα χρήματα θα φτάσουν στη Βεγγάζη.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του αντικαθεστωτικού Συμβουλίου Μαχμούντ Τζιμπρίλ μεταβαίνει σήμερα στην Κίνα, όπου θα έχει διήμερες επαφές, καθώς το Πεκίνο, μετά την αρχική αρνητική του στάση, έχει αρχίσει να έχει επαφές και με τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές στη Λιβύη, προσπαθώντας να διασφαλίσει τα συμφέροντά του απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου