Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές μηχανορραφίες στο Σουδάν

Οι πρόσφατες ένοπλες συγκρούσεις στο Αμπγέι, η εισβολή των στρατευμάτων του Βορείου Σουδάν και οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δείχνουν πόσο αβάσιμοι ήταν οι πανηγυρισμοί των ΗΠΑ και της ΕΕ μετά το δημοψήφισμα για την απόσχιση του Νοτίου τμήματος της χώρας στις 9 του Γενάρη. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η ιμπεριαλιστική ειρήνη είναι εξίσου αιματηρή με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι προφανές ότι Βορράς και Νότος, στην τροχιά των ιμπεριαλιστών και θύματα του ανταγωνισμού των δυνάμεων αυτών και της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε, δύσκολα θα μπορέσουν να αποφύγουν μια ευθεία σύγκρουση. Το πετρέλαιο, τα κοιτάσματα χρυσού, χαλκού και ουράνιου που διαθέτει το Αμπγέι είναι αυτό που εδώ και 20 χρόνια επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με διάφορα προσχήματα ποικίλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Πότε ως "μεσολαβητές της ειρήνης", πότε ως πολέμιοι της Αλ Κάιντα, πότε ως "επενδύτες" ή ως "εγγυητές της αυτοδιάθεσης των λαών". Αυτός ο ανταγωνισμός ευθύνεται για την έκρυθμη κατάσταση και για τον κίνδυνο ενός νέου, ακόμα πιο αιματηρού εμφύλιου πολέμου αφού τώρα θα υπάρχει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, όπως φαίνεται να επιδιώκουν οι ευρωενωσιακές δυνάμεις μετά και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη.

Είναι επιτατική η ανάγκη να τεθεί τέρμα σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Σουδάν, σε κάθε πράξη εχθρότητας και αντιπαράθεσης μεταξύ του Βορρά και του Νότου.

Μόνον εάν ο λαός του Σουδάν στο Νότο και στο Βορρά πάρει την τύχη στα χέρια του και παλεύοντας από κοινού ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στους τοπικούς υποστηρικτές τους θα μπορέσει να αποτρέψει τον πόλεμο, θα γίνει κύριος του φυσικού πλούτου για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού και των σύγχρονων αναγκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου