Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας για την απεργία στις 15 Ιούνη

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10πμ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ!


Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, όλο τον αρτινό λαό να δώσει άμεση απεργιακή απάντηση στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ στις 15 Ιούνη και ο αγώνας να κλιμακωθεί με νέα γενική απεργία την πρώτη μέρα που το νομοσχέδιο - λαιμητόμος θα συζητηθεί στη Βουλή.

Να μην επιτρέψουμε να ενταφιαστεί το οχτάωρο, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις. Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι υπάλληλοι να μην επιτρέψουν την εξαθλίωση των ανέργων, τις περικοπές στις συντάξεις, τη νέα φοροαφαίμαξη, την καρατόμηση των κοινωνικών επιδομάτων.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι να συζητήσουν για το χαρακτήρα των μέτρων και κυρίως να πάρουν θέση για το τι πρέπει να κάνουν, ποια είναι η πραγματική διέξοδος προς όφελός τους στη σημερινή κατάσταση. Γιατί παρά τον υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρά τον καταιγισμό προπαγάνδας και εκβιασμών από την αστική τάξη, τα όργανά της και την κυβέρνηση, παρά τις εκστρατείες εγκλωβισμού τους, μια μεγάλη μάζα εργαζομένων προβληματίζεται, αγανακτεί, αναζητά λύσεις.

Κι εδώ το ΠΑΜΕ μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά. Απόδειξη γι' αυτό είναι και η επιτυχία που είχε η πανελλαδική απεργία στις 2 Ιούνη, που προκήρυξαν και υλοποίησαν οι δύο ταξικές Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου και Τροφίμων - Ποτών, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το γεγονός ότι χιλιάδες εργάτες των δύο κλάδων απήργησαν και δεκάδες εργοστάσια δε λειτούργησαν, ότι μέσα σε συνθήκες κρίσης έγινε μια τέτοια απεργία δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν. Επιβεβαιώνει ότι με καθαρή αγωνιστική κατεύθυνση, με σχέδιο, με επιμονή, με γραμμή συσπείρωσης των εργατών, το ταξικό κίνημα μπορεί να πείθει, μπορεί να κινητοποιεί, μπορεί να μάχεται. Μπορεί να εμπνέει την εργατική τάξη και στις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου