Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΛΙ


Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση εμπλοκής της Ελλάδας στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι και την ένταξη Ελλήνων αξιωματικών στη στρατιωτική αποστολή, που αποφάσισαν οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ.

Ανεξάρτητα από τα προσχήματα και τις δικαιολογίες η αποστολή αυτή είναι ευθέως ενταγμένη στην κλιμακούμενη επίθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στους λαούς της Αφρικής και όλου του πλανήτη, με στόχο την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών. Η κλοπή αυτή είναι όρος αναγκαίος για να βγει ο καπιταλισμός από τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση του, πατώντας πάνω στα πτώματα των αμέτρητων θυμάτων του.

Η συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών σημαίνει άμεση στήριξη στα σχέδια της ΕΕ και ειδικά της Γαλλίας, και γίνεται για να εξασφαλίσει η άρχουσα τάξη της χώρας μας κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τυχοδιωκτισμών. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιφορτίζεται με νέες και μεγάλες ευθύνες για την εμπλοκή της Ελλάδας.

Βαριές είναι όμως οι ευθύνες στον αποπροσανατολισμό του λαού και όλων αυτών, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από λίγους μόνο μήνες διακήρυτταν και χαιρέτιζαν τον "νέο άνεμο", που τάχα έπνεε στην Ευρώπη, με την εκλογή του νέου Γάλλου προέδρου. Αυτού, που σήμερα στέλνει επεμβατικό στρατό σε μία πρώην αποικία της Γαλλίας. Πολύ γρήγορα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, κατέρρευσαν οι αβάσιμοι και έωλοι ισχυρισμοί τους για το νέο και το προοδευτικό, που αυτός θα έφερνε.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απαιτήσουν να σταματήσει άμεσα η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι. Καμία και με κανένα τρόπο ελληνική εμπλοκή. Να γυρίσουν άμεσα πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις απ’ όλες τις αποστολές στο εξωτερικό.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!